A.B. CLEAR BIOLÓGIAI SZENNYVÍZTISZTÍTÓ rendszer !!!

Megkezdjük az A.B. CLEAR BIOLÓGIAI SZENNYVÍZTISZTÍTÓ rendszer

értékesítését és telepítését !!!

 

 

A szennyvíztisztítás immár nem nyűg, hanem egy környezettudatos 

és pénztárcabarát megoldás!

 

Éveken át dolgoztunk azon hogy megalkossunk egy olyan berendezést, amely környezetbarát, költséghatékony és bonyolultabb hozzáértést sem igényel. Azok a családok, éttermek, üzemek, akiknek nincs lehetőségük rákötni a csatornahálózatra,

állandó problémával küzdenek:

rendszeresen szippantani kell

a szippantás egyre drágább, költséges megoldás

szaghatás éri a környéken tartózkodókat

szennyezi a környezetet

Minderre megoldást nyújt saját fejlesztésű, innovatív A.B. Clear iszapzsákos egyedi szennyvíztisztító kisberendezésünk!

 

Miért egyedülálló a piacon?

 

Az egyedi iszapzsákos technológiának köszönhetően elbúcsúzhatunk a szippantás kellemetlenségeitől! 

A megtisztított szennyvizet és az összegyűlt stabilizált iszapot pedig újrahasznosíthatjuk.

A városi szennyvíztisztító telepeknél is megvalósul a folyamatos iszapelvét, iszapvíztelenítés.
Azonban ilyen kisberendezéseknél ez korábban nem volt gazdaságosan megoldható. Egy német cég mintegy 15 évvel ezelőtt piacra dobott egy berendezést, ahol az iszap kigyűjtésre került, de a konstrukció nem volt sikeres, mivel külön elektromos szivattyú biztosította a kigyűjtést, így az költséges volt.

Újításunk lényege, hogy a stabilizált iszap kigyűjtését felhasználóbarát, pénztárcabarát és környezetbarát módon, külön szivattyú beiktatása nélkül oldottuk meg, hogy felhasználóinknak minél több előnyt biztosítsunk.

 

Hogyan működik?

 

Az újítás lényege, hogy a berendezés működése során keletkező fölösleges eleveniszap az elősűrítést követően egy ún. iszapvíztelenítő-egységbe, röviden „iszapzsákba” kerül. Ez mechanikai szűrőként viselkedik, az elősűrített iszapos víz szilárd, pehelyszerű része, tehát maga az iszap fennakad a zsákban, a folyékony rész viszont visszafolyik a berendezésbe.

A berendezés karbantartása szempontjából ez azért előnyös, mert így már teljesen szükségtelenné válik a berendezés évenkénti 1-2 alkalommal történő szippantása, mely során korábban a fölösiszapot rengeteg tisztított vízzel együtt el kellett távolítani. Ehhez vagy szippantóskocsit kellett hívni, vagy egy szivattyúval el kellett távolítani a szükségtelenné vált iszapmennyiséget. Az iszapzsákban felgyülemlő szilárd anyagok sokkal kevesebb helyet foglalnak, a zsák ürítése pedig egyszerűen megoldható.

A legalább 1-1,5 éven át megfelelő módon komposztált fölösiszapban már azok a kórokozók is elpusztultak, melyek a friss fölösiszapban még benne voltak, így a többi komposzttal együtt ez az anyag is felhasználható a kertben, akár a konyhakerti növények trágyázására is.

A fölösiszapos kerti komposzt rengeteg tápanyagot tartalmaz, így a szennyvíztisztítás ezen mellékterméke veszélyes hulladék helyett értékes alapanyaggá válik.

A szennyvíztisztító működésének szempontjából pedig azért előnyös ez a megoldás, mert a rendszerben lévő iszap mennyisége állandó, így az üzemelés stabilabb, mint más kialakítások esetében, ahol előfordulhat, hogy a fölösiszap eltávolításakor vagy túl sok, vagy túl kevés iszap maradt a tartályban, most erre nincsen lehetőség.

Bár az iszapzsák eltávolításánál is minden esetben figyelni kell a higiéniai és biztonsági előírások betartására, ez mégis jelentősen egyszerűbb művelet, mint akár a házi, akár a szippantós autó által történő szippantás.

 

 

Miért és kiknek ajánljuk biológiai szennyvíztisztító berendezéseinket?

 

A szennyvíztisztító használatával egyszeri beruházást követően függetlenek maradhatnak a folyamatosan növekvő csatornaszolgáltatási költségektől, sőt, részben a közüzemi víz díjának növekedésétől is.
Ezen túl a víz újrahasznosításával jelentősen csökkentik a felesleges pazarlást, egyben a környezeti terhelést is.
Tehát azoknak, akik csökkenteni szeretnék rezsiköltségeiket, egyben környezettudatosan élnek és hosszú távra terveznek, feltétlenül és jó szívvel ajánljuk biológiai szennyvíztisztító berendezéseinket!

 

Sok más mellett EZÉRT ÉRDEMES SZENNYVÍZTISZTÍTÓ BERENDEZÉSEINKET választania:

 

 • berendezéseinkben saját fejlesztésű iszapzsákos technológiát alkalmazunk, így nincs szükség egyáltalán szippantásra;
 • termékeink CE tanúsítvánnyal rendelkeznek, helyszíni engedélyeztetésük egyszerű,
 • magyar termék – a termékek gyártása esztergomi telephelyünkön történik.

 

Mi történik a tisztított vízzel?

 

Biológiai szennyvíztisztító berendezéseink segítségével a kommunális szennyvíz a megtisztítás után helyben többféle célra újrahasznosítható. Legcélszerűbb újrahasznosítási mód a növények gyökérzónás öntözése. További vízkezelés esetén WC öblítésre vagy autómosásra is használható a biológiailag tisztított víz.

Pl. egy négyfős háztartásban a WC öblítés a vízszámla 35-40%-át teszi ki. Ez megtakarítható a tisztított víz felhasználásával. Ahol meglévő betonemésztő kerül kiváltásra, ott az a biológiai szennyvíztisztító beüzemelését követően felhasználható a megtisztított víz tárolójaként, és így könnyebben lehet a tisztított vízzel gazdálkodni. Amennyiben a víz nem kerül újrafelhasználásra, úgy sóderágyban elszikkasztható, vagy vízjogi engedély esetén élővízbe engedhető.

 

A berendezés működési elve:

 

A biológiai szennyvíztisztító berendezésben alkalmazott technológia az eleveniszapos biológiai tisztításon alapszik.

Az épületen kívül telepített szennyvíztisztító berendezésben az épületben keletkező szennyvizek (konyhai, fürdőszobai) beérkezését követően a vízben lévő szennyező anyagok eleveniszap segítségével anaerob és aerob biológiai folyamatok során lebomlanak.

A beérkező szennyvíznek a kamrarendszer kialakításának köszönhetően kijelölt útja van. Ily módon az egyes zónákból a további zónákba való meghatározott módon történő átfolyás és folytonos belső áramlás során megvalósul a tisztítás. A folyamat végén kiülepedő iszap egy része recirkuláltatásra kerül. A termelődő fölösiszap mennyisége minimális, alacsonyabb, mint a hasonló egyéb technológiáknál.

A folyamatos biológiai lebomlást a szennyvíztisztító rendszer részeként megjelölt kompresszor által bejuttatott sűrített levegő biztosítja. A kompresszor az egyetlen mechanikai alkatrész a biológiai szennyvíztisztító berendezésben.

A szennyvizek a fenti folyamat során különösebb külső beavatkozás nélkül tisztítódnak meg. A biológiai szennyvíztisztító berendezés szagtalanul és szinte zajmentesen működik, minimális áramfelhasználással, a 2-6 főre tervezett berendezés energiafelhasználása például 50 W.

 

Az előnyök hosszú sora ...

 

A PP tartálynak köszönhetően a telepítés igen egyszerű és kevés időt vesz igénybe, nincsen szükség daru igénybevételére. A berendezés körüli terepszint visszaállítást is vállaljuk, és háztartási méretű berendezés esetén mindezt akár egy napon belül is elvégezzük! Telepítési határidőink rendkívül rugalmasak.

A biológiai szennyvíztisztító nyújtotta előnyök igen könnyen kihasználhatóak. Az általunk forgalmazott háztartási méretű biológiai szennyvíztisztítók mindegyike rendelkezik a következő tulajdonságokkal:

 1. A berendezés a közműves szennyvíztisztítással egyenértékű környezetvédelmi megoldást biztosít.
 2. Egyszerű a beszerelése és működtetése. A beszerelés csak néhány órát igényel, a működtetést pedig bárki elsajátíthatja.
 3. Alacsony a beruházási és fenntartási költsége, a szennyvíztisztító legyártása és üzembe helyezése nem haladja meg egy központi csatornavezetékre való csatlakozás átlagos költségeit.
 4. A szennyvíz lebontása során minimális szárazanyag – stabilizált iszap – keletkezik, pl. négy fő esetén mintegy évi 0,5 m3 (!).
 5. A szennyvíztisztító működtetése csendes, így épületen belülre is szerelhető, külön hangszigetelésre nincsen szükség.
 6. Amellett, hogy a telepítés a polipropilén műanyag alapanyagnak köszönhetően egyszerű, a biológiai szennyvíztisztító berendezés a környezeti hatásokkal szemben rendkívül ellenálló és élettartama igen hosszú.
 7. Kevés a lehetőség a meghibásodásra.
 8. A biológiai szennyvíztisztító berendezés nem tartalmaz a környezetre káros anyagot, továbbá adalék anyagok felhasználása nélkül üzemel.
 9. Alacsony üzemeltetési költségek – a szennyvíztisztító háztartási változatának energiafogyasztása mintegy havi 14-16 kWh.
 10. A biológiailag tisztított víz gyökérzónás öntözésre, vagy egyéb célra újra felhasználható, továbbá nincsen csatornadíj, így a beruházás egy-két év alatt megtérül.
 11. Minimális karbantartás igény.

 

Tisztítószerek, vegyszerek használatáról:

 

A biológiai szennyvíztisztítókat „élőgépnek” is szokták nevezni, mivel a szennyezőanyagok lebontását baktériumok és egyéb apró mikroorganizmusok végzik el. E kis élőlények egyensúlyban élnek a berendezésben, szaporodnak, elpusztulnak, de számuk a viszonylag stabil terhelésnek köszönhetően állandónak mondható.

A háztartásokban takarításhoz, tisztálkodáshoz és egyéb munkákhoz használt tisztítószerek és más vegyi anyagok kárt okozhatnak a berendezés baktérium-tenyészetében, de egy kis odafigyeléssel könnyedén elkerülhető a biológiai egyensúly felborulása, és a rendszer leállása.

A legfőbb veszélyt a klórtartalmú, erős fertőtlenítő és antibakteriális hatású szerek jelentik. Ilyen például a hypo, a WC-fertőtlenítők, kézfertőtlenítők, antibiotikumok. Ezeket a baktériumölő szereket kerülni kell !!!

A fenti szerek, és az összes szintetikusan előállított tisztítószer közös tulajdonsága, hogy tartalmaznak olyan vegyületeket, amelyek a természetbe kerülve egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen bomlanak le. Elszivárogtatás, vagy a tisztított víz kiöntözése esetén ezek a talajba, élővízbe engedéskor pedig a patakba, folyóba jutnak.

Emiatt javasoljuk a biológiailag teljesen lebomló tisztítószerek használatát. A lebomló tisztítószerekben található aktív anyagok, amelyek a tisztítást végzik, nem szintetikus úton kerülnek előállításra, hanem természetes savak, enzimek, glikozid (szaponin), melyek a természetben maradéktalanul lebomlanak. Jó példa erre a mosódió. Ez egy indiai gyümölcs kiszárított héja, mely bioboltokban, piacokon kapható. Mosáskor 4-5 dióhéjat bele kell tenni a csomagoláshoz mellékelt kis vászontasakba, és mosópor helyett ezt kell beledobni a gépbe. Ezekből a héjakból a vízben egy szappanszerű anyag ázik ki, amelyik úgy viselkedik, mint a mosóporok, ráadásul ezeket a héjakat 2-3 alkalommal is fel lehet használni, mielőtt „kimerülnek”. Ezután komposztálóba, vagy a kukába kerülhetnek. A legmakacsabb foltokat nem tűnteti el teljesen, de a mindennapi használat során használt ruhák mosásához tökéletesen alkalmas.

Ugyanilyen praktikus megoldás a mosószóda, citromlé, szódabikarbóna, vagy az ecet használata különböző tisztítási célokkal. Természetesen léteznek gyári tisztítószerek is, melyek mind a szennyvíztisztítóban lévő egyensúlyt, mind környezetünket védik. Ilyen márkák a Frosch, az Ecover, a Naturzone, és egyéb a már említett bio üzletekben, vagy más forrásokból kapható biológiailag lebomló tisztítószerek.

A vegyszerek túladagolása, vagy egyéb, a baktériumflórát károsító szer túlzott használata esetén a mikroorganizmusok kipusztulhatnak. Ez esetben a berendezés újraindítása válik szükségessé, így a rendszer újból működőképes lesz.

Amennyiben a tisztítószerek használatával kapcsoltban egyéb kérdése felmerülne, kérjük, keressen fel minket elérhetőségeinken!

 

Helyszíni felmérés:

 

A biológiai szennyvíztisztító berendezés telepítése előtt feltétlenül javasoljuk a helyszíni felmérést. Ennek során lehetőség van az Ön ötleteinek, elképzeléseinek, és a lehetőségeknek az egyeztetésére szakértő kollégánk segítségével. A találkozó során olyan technikai részletekre derülhet fény, melynek köszönhetően elkerűlhető, hogy a telepítéskor adódjon meglepetés.

A felmérést az Önnek leginkább alkalmas időpontban fogjuk megtartani, ezzel kapcsolatban keressen fel minket elérhetőségeinken!

 

Egy átlagos telepítés a gondolattól a megvalósulásig:

 

A házi biológiai szennyvíztisztítók telepítése, a szükséges kiegészítők, a kivitelezés mikéntje függ többek között az Önök igényeitől, ötleteitől, a helyi körülményektől, szabályoktól, stb. Éppen ezért a berendezések telepítését megelőzően fontos ezeket a szempontokat egyeztetni. A következő néhány sorban az egyeztetés mikéntjéről, a szükséges adatokról, az engedélyeztetésről, helyszínelésről és röviden magáról a telepítésről olvashat. Első kapcsolatfelvételkor kollégáink az alapvető személyes adatokon kívül el fogják kérni a következőket is:

leendő telepítés helyszíne,a berendezést életvitelszerűen használók száma, (ehelyett megadható a vízfogyasztás köbméterben, napi, vagy havi bontásban, például számla alapján),

a telepítés helyén a talaj minősége (homokos, laza szerkezetű, vagy agyagos, kötött, stb.),

a talajvíz jelenléte,kérik-e a berendezés beüzemelését a telepítéskor, vagy sem,

szeretnék-e újrahasznosítani a tisztított szennyvizet, vagy sem, és ha igen, mire,

valamint hogy a földmunkák szervezését én végezzem el, vagy Önök.

Érdemes ilyenkor felvázolni egyéni igényeiket, kívánságaikat is. Ezen adatok alapján elektronikus úton megküldjük ajánlatunkat, mely tartalmazza az Önöknek leginkább megfelelő berendezést, valamint az esetleges kiegészítők árát, és rövid leírását is. A berendezés rövid leírásával, és a CE-tanúsítvány mintapéldányával kell ezután a helyi jegyzőhöz fordulni az engedélyezés kapcsán. Az engedély megszerzésének mikéntje településenként változó, van, ahol támogatják az egyedi biológiai szennyvíztisztítók létesítését, van, ahol feltételekhez kötik azt, és van, ahol kifejezetten tiltják, környezetvédelmi okokra hivatkozva, leggyakrabban azért, mert a település már rendelkezik csatornahálózattal, vagy csatornahálózatot terveznek, melyre kötelező a rákötés. Ezen kívül előfordulhat, hogy a berendezés telepítése és beüzemelése után ellenőrzik majd a szennyvíztisztítót, és ekkor adják meg az engedélyt, bár a szabály az, hogy előbb engedélyeztetni kell, és csak ezután kezdődhet meg a munka.
Igény szerint van lehetőség helyszíni felmérésre is, melyet elérhetőségünkön igényelhetnek, valamint a feltételeket is itt találják meg. A helyszíni felmérés során kollégánkkal helyben egyeztethetik igényeiket, a technikai lehetőségeket, árakat, stb.

Ha már megtervezték a telepítés időpontját, kiválasztották a megfelelő berendezést és kiegészítőket, kérem, rendeljék meg a termékeket. Ezt követően munkatársaink megkeresik Önt a telepítési időpont egyeztetése érdekében.
A megrendelés alapján e-mailen, vagy postai úton előlegbekérőt küldünk Önnek, melyben megtalálja az átutalásához szükséges információkat. (A megrendelőlapon szereplő szállítási határidő az előleg beérkezésétől indul.)

A berendezés telepítésekor az ár fennmaradó része is kiegyenlítésre kerül, valamint igény szerint megtörténik a beüzemelés, beállítás is. A beüzemelést követően – attól függetlenül, hogy az a telepítéskor, vagy későbbi időpontban történt – rendszeres értesítéseket kapnak majd a szükséges karbantartásokról, ellenőrzésekről, továbbá lesz lehetőségük karbantartási szerződés kötésére is.

 

Tisztelt Érdeklődő ! Várjuk esetleges kérdéseit , illetve szíves megrendelését !!!

Amennyiben felkeltettem az érdeklődésed , akkor gyere el az ALCSIHORGASZHELY-re

és beszélgessünk egy kellemeset

horgászás közben , vagy írj egy e-mailt nekem.

( alcsihorgaszhely @ gmail . com , +36 . 30 . 2694950 ) VISSZA

Kapcsolat

  Cím

5000 Szolnok , Alcsisziget utca 142 - 177.

 

  Telefon

 

+36 . 30 . 2694950

 

  E-mail

 

alcsihorgaszhely @ gmail . com

 

  Nyitvatartás

 

Az ÉV minden napján - 00:00 - 24:00 órában foglalás alapján !!!

Itt kikapcsolódásod közben is PÉNZT kereshetsz !!!